Sendika üyeleri, Uşak Milletvekili Ali Karaoba ve CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen'in de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, eğitim emekçilerinin haklarını vurguladı.

Eğitim-İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, basın açıklamasında yöneticilerin riyakarca övgülerini değil haklarını istediklerini belirterek, "Sevgili öğrencilerimiz, evlatlarımız, velilerimiz ve ülkemizin aydınlık bir gelecek hayali kuran tüm vatandaşlarımız, bugün, yani Öğretmenler Günü'nde sizden alacağımız her tebrik, her güzel söz, biz eğitim emekçileri için yaşam sevinci ve umuttur." dedi.

Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor

Uzun, eğitim emekçilerinin haklarının gasp edildiği bir sistemde mücadele ettiklerini ve bu sorunları çözmek istediklerini ifade etti. Sendika olarak taleplerini sıralayan Uzun, insanlık onuruna yaraşır bir ücret, eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratmayacak uygulamalar, ücretli ve sözleşmeli öğretmenliğe son verilmesi, öğretmen ve yönetici atamalarında mülakatın kaldırılması gibi konularda hükümete çağrıda bulundu.

Başkan Uzun, basın açıklamasını, Eğitim-İş olarak Ankara'da düzenleyecekleri büyük buluşma öncesinde gerçekleştirdiklerini ve Anıtkabir'e yürüyerek saygılarını sunacaklarını belirtti. Ayrıca, Öğretmenler Günü'nde sendikaya destek veren herkesi mücadelelerine katılmaya davet etti. Etkinlik, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ve yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

(ECE YILDIRIM / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK