Eğitim İş Uşak Şubesi, çağrı düğün salonunda düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla karşıladı. Sendika yönetimi, ilçe temsilcileri ve öğretmenler, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak üzere bir araya geldi. Özel konuk olarak Eğitim İş Genel Merkez Yöneticisi Cengiz Sarıyer'in katılımıyla gerçekleşen baloda, bir araya gelen katılımcılar, yemekler eşliğinde danslar edip marşlar söyledi. Emekli olan öğretmenlere ise plaket ve Atatürk motifli kahve fincanları takdim edildi.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, açılış konuşmasında, "Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün nitelemesiyle en büyük bayramımızdır!" diyerek Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla karşıladıklarını belirtti. Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyet'in 100. yaşını kutladıklarını ifade etti. Uzun ayrıca, Atatürk'ün eğitime verdiği önemi vurgulayarak, "Eğitim çalışanları olarak Atatürk'ün mirasına sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini yaşatmaya ve geliştirmeye kararlıyız," dedi.

Etkinlikte ayrıca folklör ekibi halk oyunları sergiledi. Katılımcılara dağıtılan bayraklar eşliğinde İzmir Marşı'nın coşkulu sesleriyle birlikte gecenin tadı çıkarıldı. Cumhuriyet coşkusunun en renkli ve coşkulu anlarından biri olan bu balo, katılımcıların birlikte eğlenip Cumhuriyet'in değerlerini kutladığı anlamlı bir etkinlik oldu.

Muhabir: Seher ZEYBEK