Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.! Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.!

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde 1965 yılında doğan Mahmut Demirtaş, eğitim hayatına Kırşehir'de başlayarak Yozgat'ın Yerköy ilçesinde devam etti. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1990 yılında Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Demirtaş, kariyerine kaymakam vekilliği ve çeşitli inceleme görevlerinde bulunarak başladı. 1992 yılında İngiltere'de inceleme ve araştırma faaliyetlerinde bulunan Demirtaş, Türkiye'nin çeşitli illerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerini başarıyla üstlendi.

Kariyerinde Aksaray-Güzelyurt ve Malatya-Pütürge kaymakamlıkları ile Van ve Osmaniye illerinde vali yardımcılığı görevlerinde bulunan Demirtaş, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nda Mülkiye Müfettişi olarak da görev yaptı. Adıyaman, Adana ve Mardin illerinde valilik yaptıktan sonra, 09 Ağustos 2023 tarihinde Bursa Valisi olarak atanmıştı.

Son olarak, 16 Ağustos 2024 tarihinde Emniyet Genel Müdürü olarak görevlendirilen Mahmut Demirtaş, bu yeni görevinde ülke güvenliği ve emniyeti alanında önemli sorumluluklar üstlenecek. Demirtaş'ın geniş yönetim tecrübesi ve liderlik becerileri, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde büyük katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Bülten