Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verildi. Ercüment Tatlıoğlu ise merak edilen bir isim oldu. 

Ercüment Tatlıoğlu

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli isimlerinden biridir. 2 Haziran 1960 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Tatlıoğlu, askeri kariyerinde çeşitli önemli görevlerde bulunmuştur.

Eğitim hayatına Deniz Lisesi'nde başlayan Tatlıoğlu, 1977 yılında mezuniyetinin ardından 1981 yılında Deniz Harp Okulu'nu tamamladı. İlk askeri görevlerine TCG Gayret ve TCG Savaştepe muhriplerinde branş subayı ve bölüm amiri olarak başlayan Tatlıoğlu, 1990-1992 yıllarında Deniz Harp Akademisi'nde eğitim gördü. 

Uluslararası eğitimini de sürdüren Tatlıoğlu, 1994-1996 yıllarında ABD'nin Rhode Island eyaletinde bulunan Deniz Kurmay Koleji'nde eğitim aldı. 1998-2000 yıllarında TCG Zafer'in komutanlığını yaptı ve ardından 2000-2001 yıllarında TCG Gediz'in ilk komutanı olarak görev yaptı. Roma'da NATO Savunma Koleji'nde aldığı eğitimden sonra 2003-2004 yıllarında Belçika'nın Mons şehrinde NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı'nda lojistik başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

Akademik kariyerini de ihmal etmeyen Tatlıoğlu, Leuven Katolik Üniversitesi'nde 'Avrupa Birliği Siyaseti ve Avrupa Birliği Politikaları' alanında yüksek lisans yapmış, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ise 'Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliği' dalında doktora eğitimini tamamlamıştır.

Rütbe terfileri sırasında 2007'de tuğamiral, 2012'de tümamiral ve 2016'da koramiral rütbesine terfi eden Tatlıoğlu, 2016-2017 yıllarında Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı görevini yürütmüştür. 2017 yılında Donanma Komutanı olarak atanmış, 2020 yılında oramiral rütbesine terfi etmiş ve 4 Ağustos 2022'de Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı olmuştur. 1 Ağustos 2024 tarihinde, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile görev süresi bir yıl daha uzatılmıştır.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Tatlıoğlu, askeri casusluk ve şantaj davasında yargılandıktan sonra 2016 yılında beraat etmiştir. Davaya bakan hâkimler ve savcıların FETÖ üyesi olarak meslekten ihraç edilip hapis cezasına çarptırılması üzerine, 24 Aralık 2021'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Ercüment Tatlıoğlu, evli olup, Leman Tatlıoğlu ile hayatını sürdürmektedir ve çiftin iki çocuğu bulunmaktadır. Ayrıca İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi