Tarım ve Orman Bakanlığı'nda uzun yıllardır çeşitli görevlerde bulunan ve kariyer basamaklarını hızla tırmanan Ersin Dilber, bakanlığın önemli isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Son olarak Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Vekili olarak görevlendirilen Dilber'in kariyeri, bitki sağlığı, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma gibi kritik alanlardaki uzmanlığı ile dikkat çekiyor.

Ersin Dilber Kimdir?

1979 yılında Giresun'un Tirebolu ilçesinde doğan Ersin Dilber, aslen Ordu'nun Perşembe ilçesine kayıtlıdır. İlk ve orta öğrenimini Giresun'da tamamlayan Dilber, 2003 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nden birincilikle mezun olmuştur. Akademik kariyerini Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Botanik Biliminde yüksek lisans yaparak ve Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Tarla Bitkileri Anabilim Dalı'nda doktora teziyle tamamlamıştır.

Kariyer Başarıları

Ersin Dilber, 1998 yılında Giresun Doğankent'te memuriyet hayatına başlamış, ardından Kars ve Ordu'da Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taşra hizmet birimlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2011 yılında bakanlığın merkez teşkilatında Tarım ve Orman Uzmanı olarak görev yapmaya başlayan Dilber, 2020 yılında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nde Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanı olarak atanmıştır.

2021 yılında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nde Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı olarak göreve başlayan Ersin Dilber, Temmuz 2023'te Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Vekili olarak görevlendirilmiştir. Bu süre zarfında Avrupa Birliği ve Uluslararası Fonlar projeleri konusunda eğitim almış, çeşitli projelerde yürütücü, bağımsız dış değerlendirici ve bilirkişi olarak görev almıştır. Ayrıca bitki sağlığı, gıda güvenilirliği, küresel ısınma, biyoçeşitlilik ve kırsal kalkınma gibi alanlarda da önemli çalışmalar yapmış ve bu konularda yayınlar üretmiştir.

Ersin Dilber Kaç Yaşında?

Ersin Dilber, 2024 yılı itibarıyla 45 yaşındadır.

Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor

Ersin Dilber Nereli?

Ersin Dilber, Giresun'un Tirebolu ilçesinde doğmuş olup aslen Ordu'nun Perşembe ilçesine kayıtlıdır.

Ersin Dilber, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda önemli sorumluluklar üstlenmiş, özellikle bitki sağlığı ve gıda güvenliği konularında uzmanlaşmış bir isim olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak: Bülten