Banaz ilçesinin trafik sorunlarını ele alan Yalım, İzmir-Ankara karayolu üzerinde bulunan Banaz ilçesinin ve Uşak'ın merkezlerinden geçmesi nedeniyle trafik yoğunluğunun yaşandığını belirtti. Bu yoğun trafik nedeniyle Uşak sınırları içerisinde bazı noktalarda sık sık kazaların meydana geldiğine dikkat çekti.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Özellikle Gedikler Kavşağı, Banaz Merkez'deki kavşaklar ve Banaz Sanayi Kavşağı'nın sıkça kazaların yaşandığı bölgeler olduğunu ifade eden Yalım, bu alanların bilinen ve kaza istatistikleri ile belirlenmiş bölgeler olduğunu vurguladı. Bu noktalarda kazaların önlenebilmesi için köprülü kavşaklar yapılması gerektiğini belirten Yalım, ilgili bakanlıkları göreve davet etti. Eski milletvekili, özellikle dün Gedikler Kavşağı yakınlarında meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşların yaşamını yitirmesinin önlenmesi için köprülü kavşakların acil olarak yapılması gerektiğini dile getirdi. Kazada hayatını kaybedenlerin yanı sıra yaralanan baba Celal Çiçek'in de yaşamını yitirmesiyle ölü sayısının ikiye yükseldiğini belirtti.

Son olarak, Uşak ilindeki benzer trafik kazası riski taşıyan noktaların tespit edilerek gerekli tedbirlerin alınması ve can kaybının önlenmesi için çağrıda bulunan Özkan Yalım, daha fazla insanın hayatını kaybetmemesi için acil önlemlerin alınmasını talep etti.

Muhabir: Seher ZEYBEK