34 bin 932 nüfusu bulunan Eşme’de 1 adet Devlet Hastanesi bulunuyor. 2012 yılından beri hizmet veren hastaneye 2006 yılında diyaliz servisi kuruldu. İlçe devlet hastanesi, 2017 senesinden itibaren 60 yataklı yeni hastane binasında hizmet vermeye başladı. Her geçen gün gelişmelere bir yenisi daha ekleniyor. Eşme Devlet Hastanesi’ne şimdi de Bilgisayarlı Tomografi (BT) hizmeti verilmeye başlandı.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Bilgisayarlı Tomografi (BT), vücut içindeki alanların ayrıntılı resimlerini veya taramalarını oluşturmak için özel röntgen ışını kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Farklı açılardan çekilen röntgen görüntülerini birleştirerek kemik, damar ve yumuşak dokuların kesit görüntülerini oluşturur. Eşme’de hizmet vermeye başlayan BT makinası sayesinde ilçe sakinleri Uşak Merkez’de bulunan Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelmek zorunda kalmadan tedavilerine ilçede devam edebilecek.

Eşme Hastanesi (1)

Bilgisayarlı Tomografi’ye girmeden önce dikkat edilmesi gerekenler

Bilgisayarlı Tomografi işlemi yapılmadan birkaç saat önce yeme ve içme bırakılmalıdır.

Giysilerin bir kısmı veya tamamı çıkartılarak hastane önlüğü giyilmektedir. Bu sırada görüntü kalitesini engelleyebilecek kemer, mücevher, piercing, saç tokası, takma diş ve gözlük gibi metal nesneleri çıkartılır.

Bilgisayarlı Tomografi işlemi sırasında hasta masada yatmaktadır. Bazı Bilgisayarlı Tomografi tiplerinde hastanın yattığı masa sabit cihaz hareketliyken bazı Bilgisayarlı Tomografi tiplerinde ise hastanın yattığı masa hareketli cihaz sabit olabilmektedir. Hastanın yattığı masa dairesel şeklindeki motorlu röntgen kaynağının içinden geçmektedir. Hasta yapılacak tetkike göre masaya sırt üstü veya yüz üstü yatabilmektedir.

Bilgisayarla Tomografi işlemi sırasında hasta hareket etmeyeceği için rahat bir pozisyonda olması önemlidir. Görüntüleme sırasında hastanın hareket etmesi elde edilecek görüntülerin netliğinde sorun yaratabilmektedir. Bu yüzden işlem sırasında görüntülerin daha net olması için hastanın nefesini tutması istenebilir.

Bilgisayarlı Tomografi işlemi sırasında hasta odada yalnız kalmaktadır. Ancak radyoloji uzmanının hastayı görebileceği, dinleyebileceği ve konuşabileceği sistem bulunmaktadır.

Eşme Hastanesi (2)

Muhabir: Ece Yıldırım