Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır? Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır?

Evde bakım maaşlarının ne zaman hesaplara yatırılacağı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler, şubat döneminde zamlı olarak hesaplara yatırılacak.

Evde bakım maaşlarının şubat ayında ne zaman yatacağı sorusu, vatandaşlar arasında sıkça gündeme geliyor. Her ay belirli tarihlerde yapılan evde bakım maaşı ödemeleri, bu ay yapılan zamla birlikte 7 bin 608 liraya yükseldi.

Genellikle her ayın 15 ila 31'i arasında hesaplara yatırılan evde bakım maaşları, bu ayın 15 Şubat tarihinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

Memur maaşlarına yapılan zamla birlikte, evde bakım maaşlarına da yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Böylece evde bakım maaşı desteği, 5 bin 98 liradan 7 bin 608 liraya yükseldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşlarının yatırılacağı tarihi duyurmuştu. Göktaş, "Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız." açıklamasında bulundu. Bu kapsamda zamlı evde bakım maaşları, şubat maaşlarıyla birlikte hak sahiplerine ödenecek.

Evde bakım maaşı sorgulamak isteyenler, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla sorgulamalarını yapabilirler.

Maaşı Sorgulamak İçin Tıklayın

Kaynak: Haber Merkezi