Türkiye'nin tanınmış yazar, şair, senarist ve yönetmenlerinden biri olan Eylem Tok, edebiyat ve sinema dünyasında önemli bir iz bırakmış isimlerden biridir. Çocukluk yıllarında şiir yazmaya başlayan Tok, daha sonra öykü, deneme ve roman türlerinde eserler vererek geniş bir okuyucu kitlesine ulaştı.

Kendine özgü tarzıyla dikkat çeken Eylem Tok'un romanları arasında "Mihr", "Allah’ın Piyonları", "Noktalar" ve "Acı Şeker" gibi eserler, Türkiye'nin en çok satanlar listesinde yer alarak büyük ilgi gördü. Ayrıca, çocuk kitapları "Dev ve Üç Cüceler" ile "Dev ile Üç Cüce", İngiltere, ABD ve Kanada'da da okuyucularıyla buluştu.

Miss Turkey Güzeli idil Bilgen Kimdir? Kaç Yaşında ,Nereli Miss Turkey Güzeli idil Bilgen Kimdir? Kaç Yaşında ,Nereli

2016 yılında soyut sanat filmi "Sintiyatpera"yı yöneten ve senaryosunu yazan Tok, bu filmle Türkiye'de ve uluslararası düzeyde birçok film festivalinde finale kalarak başarısını taçlandırdı. Eserlerini Sintiyapera adlı yayınevi aracılığıyla okurlarıyla buluşturan Tok, İstanbul'da yaşamını sürdürmekte ve edebiyat ile sinema dünyasına önemli katkılar sunmaya devam etmektedir.

Kaynak: Bülten