Türk sinemasının genç ve başarılı oyuncularından Yağız Atakan Savaş, 29 Mart 1994 tarihinde İstanbul'da doğdu. Oyunculuk kariyerine Çağdaş Oyunculuk Atölyesi'nde Ümit Çırak ile on iki yaşında başlayan Savaş, oyunculuk tutkusunu Beykent Üniversitesi Oyunculuk Fakültesi'nde de sürdürmektedir.

İlk uzun metrajlı film deneyimini "Ulak" ile yaşayan Savaş, bu filmde canlandırdığı "Ferhat" rolüyle İkinci Yeşilçam En İyi Genç Yetenek Ödülü'ne aday gösterildi. Daha sonra "Ezel" dizisindeki Eren karakteriyle geniş kitlelerin dikkatini çekti ve oyunculuk yeteneğiyle takdir topladı.

Sinema kariyerinde de adını duyuran Yağız Atakan Savaş, "Mavi Kelebekler", "Kayıp Şehir", "Kaçak" ve "Ankara Yazı Veda Mektubu" gibi önemli yapımlarda rol aldı. "Taş Mektep" ve "İmkansız Olasılık" adlı filmlerde de başarılı performanslarıyla izleyicilerden olumlu tepkiler aldı.

Murat Kekilli Cuma gecesi Bursalılarla buluşacak Murat Kekilli Cuma gecesi Bursalılarla buluşacak

Yağız Atakan Savaş, genç yaşına rağmen sinema ve dizi dünyasında önemli bir yer edinmiş, yetenekli bir oyuncu olarak adından sıkça söz ettirmektedir.

Kaynak: Bülten