Farah Zeynep Abdullah, dizi ve sinema dünyasında önemli bir yere sahip olan yetenekli bir oyuncudur. 17 Ağustos 1989'da İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde doğan Farah Zeynep Abdullah, babası Irak Türkmenlerinden Osman Bey ve annesi Türk ve Boşnak kökenli Gülay Hanım'ın kızıdır. İlkokul ve lise eğitimine İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde başlayan Abdullah, babasının işi gereği 2006 yılından itibaren eğitimine İngiltere'de devam etti. Üniversite eğitimini de İngiltere'de sürdüren oyuncu, 2013 yılında Fransızca Drama Bölümünden mezun oldu.

Uşak'ta bugün 2 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 2 kişi hayatını kaybetti

Farah Zeynep Abdullah, ilk profesyonel oyunculuk deneyimini "Öyle Bir Geçer Zaman ki" adlı dizide Aylin karakteriyle gerçekleştirdi. Bu diziyle büyük bir çıkış yakalayan oyuncu, daha sonra Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği "Kelebeğin Rüyası" filminde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile birlikte başrolde yer aldı. Bu film, oyuncunun tanınırlığını oldukça artırdı.

2014 yılında Star TV'de yayımlanan ve Nermin Bezmen'in romanından uyarlanan "Kurt Seyit ve Şura" dizisinde başrolde yer aldı. Aynı yıl, Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı "Unutursam Fısılda" filminde Hatice karakterinin gençliğini canlandırdı. Ayrıca, "Barbie Prenses ve Rockstar" adlı animasyon filminde Prenses Azra karakterini seslendirdi.

Kariyerindeki başarılarıyla dikkat çeken Farah Zeynep Abdullah, 2015 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği "Ekşi Elmalar" filminde rol aldı. Bu filmde Devrim Yakut, Fatih Artman, Ersin Korkut, Şükran Ovalı ve Songül Öden gibi isimlerle birlikte çalıştı. Filmlerindeki performanslarıyla pek çok ödüle layık görülen oyuncu, yeteneği ve azmiyle sektördeki yerini sağlamlaştırdı.

Son olarak, Farah Zeynep Abdullah, "Gülizar" dizisinde başrol olarak Gülizar karakterini canlandırdı. Başarılı kariyeri ve etkileyici performanslarıyla Farah Zeynep Abdullah, Türk dizi ve sinema dünyasında parlayan bir yıldız olmaya devam ediyor.

Kaynak: Bülten