Fahriye Evcen, 4 Haziran 1986'da Almanya'nın Solingen şehrinde dünyaya geldi. Samsun kökenli bir ailenin çocuğu olan Evcen'in üç ablası bulunmaktadır. Çocukluğu Alman Neo-Nazilerin saldırılarına maruz kalan ailesiyle zorlu bir dönemde geçti; bu olaylar, onun hayatında önemli izler bıraktı.

İlk ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi'nde Sosyoloji eğitimine başlayan Evcen, Türkiye'ye tatile geldiği bir dönemde dizi yapımcıları tarafından keşfedildi. Oyunculuk teklifleri üzerine eğitimine ara vererek annesiyle birlikte Türkiye'ye taşındı.

2005 yılında "Asla Unutma" dizisiyle oyunculuk kariyerine adım atan Fahriye Evcen, "Yaprak Dökümü" dizisindeki Necla rolüyle geniş kitlelerce tanındı. Sinema dünyasına ise 2008 yılında "Cennet" filminde başrol oynayarak adım attı. Ardından "Aşk Tutulması", "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" ve "Takiye: Allah'ın Yolunda" gibi filmlerde rol aldı; "Alvin ve Sincaplar 2"de Türkçe dublaj yaptı.

Kariyerinde dizi ve sinema projeleriyle dikkat çeken Fahriye Evcen, "Yalancı Bahar", "Evim Sensin", "Veda", "Çalıkuşu" gibi yapımlarda başarılı performans sergiledi. Evcen ayrıca "Muhteşem Yüzyıl Kösem" dizisinde Dilruba Sultan karakterini canlandırmaktadır.

Hazal Türesan Kimdir? Hazal Türesan Kimdir?

Eğitimine ara veren Fahriye Evcen, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Almanca, İngilizce ve İspanyolca dillerini iyi derecede konuşabilen Evcen, 29 Haziran 2017'de oyuncu ve model Burak Özçivit ile İstanbul'da evlendi.

Kaynak: Bülten