Fatma Şahin, 1966 yılında Gaziantep'te dünyaya gelmiş ve eğitim hayatına Gaziantep'te başlamıştır. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü'nde yükseköğrenimini tamamlamıştır. Gaziantep'e döndükten sonra bir boya fabrikasında iş hayatına atılmıştır.

2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Gaziantep'teki ilk kurucularından biri olmuş ve aynı yıl gerçekleşen seçimlerde Gaziantep'ten ilk kadın milletvekili olarak seçilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu, AB Uyum Komisyonu gibi önemli komisyonlarda görev almış ve çeşitli soruşturma komisyonlarında görev yapmıştır. Ayrıca, TBMM Töre ve Namus Komisyonu ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu'nda başkanlık yapmıştır.

Siyasi kariyerinde önemli görevlere sahip olan Fatma Şahin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığında Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. 2007 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak atanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı

2011 seçimleri sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurucu bakanı olarak görev almıştır. Evli ve iki çocuk annesi olan Fatma Şahin, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kazandığı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmektedir. Aynı zamanda, Asya Belediye Başkanları Birliği ve UCLG-MEWA Başkanlığı'nı yürütmektedir. Fatma Şahin, Gaziantep'in güçlü kadını olarak siyasi kariyerindeki başarıları ile dikkat çekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ