Yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerin başında gelen karpuz, günün her saati afiyetle yenen ve oldukça faydalı bir meyve. Karpuzun içini yiyip genellikle yeşil sert kabuklarını çöpe atıyoruz. Fakat yabancı ülkelerde parayla satılan karpuz kabuğunun en az iç meyvesi kadar faydası var.

Karpuz Kabuğu

KARPUZ KABUĞU NASIL TÜKETİLMELİ

Diyabetin kontrol altında tutulması göz sağlığı için önemli Diyabetin kontrol altında tutulması göz sağlığı için önemli

Karpuz kabuğu salatalığa oldukça benzerdir. Bu nedenle turşusunu yapmak tüketmenin en ideal yollarından biri olacaktır. Diğer yandan karpuz suyu hazırladığınızda yalnızca karpuzun kırmızı etli kısmını değil, kabuklarını da kullanabilirsiniz. Tıpkı karpuz eti gibi, kabuğu da su ve besinlerle yüklüdür. Böylece sunacağı faydalardan yararlanabilirsiniz.

DİYET LİSTELERİ İÇİN İDEAL

Karpuz kabuğu kesildiğinde tıpkı bir sebze gibidir. Özellikle kilo vermek isteyen kişiler için oldukça idealdir. Diyetinizde yer alan brokoli ve havuçların yanında kızartarak tüketebilirsiniz. Ayrıca karpuz kabuğu reçeli yapabilir, salsa olarak kullanabilir ya da körü hazırlayabilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte direkt olarak tüketim yapabilirsiniz. Direkt tüketim her zaman en sağlıklı tüketim şeklidir.

Kaynak: Bülten