Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.! Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.!

Kazan (1)

Uşak Uluslararası Tarhana Festivali, 19-21 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Hazırlıkları süren festivalde dev kazanda tarhana pişirilerek rekor denemesi gerçekleşecek.

Belediye tarafından özel olarak Konya'da yatırılan yaklaşık 2,5 metre yüksekliğinde ve 4,70 metre çapındaki, 31 bin 800 litrelik dev kazan Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi festival alanına getirildi. Ayrıca bu devasa kazanı kullanan aşçıların rahat hareket edebilmeleri için de bir platform yapıldı.

 18 günde 15 kişinin çalışarak yaptığı kazanı festival alanına yerleştirmek için 13x13 metre ebatlarında ve 100 ton ağırlığı taşıyabilecek betondan bir zemin yapıldı. Aşçılar için yapılan platform ve dev kazanın toplamda 7 metrelik yer kaplayacağı alanda; geriye kalan 6 metrelik bölüme çorbanın malzemelerinin yerleştirileceği belirtildi. Festivalin ikinci günü, 30 aşçı Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için dev kazanda tarhana çorbasının yapımına başlayacak. Dev kazanda pişecek çorbayı kaynatabilmek için ise 6 adet dev sanayi tüpü kullanılacak.

Kazan (2)

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım sosyal medya hesabı üzerinden Uluslararası Tarhana Festivali için getirilen tarhana kazanı görsellerini paylaşarak;

‘’Uluslararası Tarhana Festivalimiz için özel hazırlatılan yaklaşık 31,800 litre kapasiteye sahip tarhana kazanımızı merak ediyor ve dillere destan tarhana çorbasını tatmak istiyorsanız festivalde buluşalım’’ duyurusunu yaptı.

Kazan (3)

Muhabir: Ece Yıldırım