Fırat Üniversitesi'nde yeni bir dönemin başlangıcı olarak Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 13 Ağustos 2020 tarihinde rektörlük görevine atandı. 1963 yılında Erzurum'da doğan Göktaş, ilk ve orta öğrenimini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1986 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Akademik kariyerine Fırat Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başlayan Göktaş, 1989 yılında yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 1992-1995 yılları arasında İngiltere'nin Bristol Üniversitesi'nde nükleer reaksiyon kinetiği alanında doktorasını gerçekleştirdi.

Profesör Göktaş, 1996 yılında doçent, 2001 yılında ise profesör unvanını aldı. Bilimsel çalışmaları arasında 45 uluslararası makale, 47 bildiri, bir uluslararası patent ve iki kitap bulunmaktadır. Ayrıca, 335 atıf almış ve dört uluslararası, iki ulusal dergide hakemlik yapmaktadır. Bilimsel danışmanlık, fakülte yönetim kurulu üyeliği, fakülte başkanlığı gibi çeşitli akademik ve idari görevlerde bulunmuştur.

Prof. Dr. Göktaş, 2011 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne, 2010-2013 yılları arasında Bartın Üniversitesi'ne Fen Fakültesi Kurucu Dekanı olarak atanmış, sonrasında TÜBİTAK'ta akademik danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Halen Üniversitelerarası Kurul (UAK) Denklik Komisyonu üyesi, İhbar ve Şikayetleri Değerlendirme Komisyonu Başkanı ve UAK Başkan Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilen Göktaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yeni görevinde Fırat Üniversitesi'nin akademik ve idari gelişimini sürdürmeyi hedefleyen Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'a başarılar dileriz.

Dİlan Polat: Eşime Güveniyorum Dİlan Polat: Eşime Güveniyorum
Kaynak: bülten