Uzmanlar tarafından insan sağlığına çok yararlı olduğu belirtilen “Ejder meyvesi” tanesi 50 TL’den manav tezgâhlarında satışa sunuldu. Manav Nazmi Özen, Uşaklıların ejder meyvesine alışmaya başladığını ve sürekli talep eden müşterileri olduğunu söyledi.

Yüksek fiyatına rağmen ejder meyvesinin bir alıcı kitlesi olduğunu belirten yılların manavı Nazmi Özen, “Elimizde kalmıyor. Geldiği gün bitiyor. Bizim sattığımız ejder meyvesi kaliteli ve 300-350 gram. Tamamen Türkiye’de üretiliyor. Geçen hafta 100 TL’den satmıştık. Hast yapıldığı için bu hafta yarı yarıya düştü.

Geçenlerde Hollanda’da düzenlenen bir gıda ve tarım fuarında Türkiye olarak Alanya ve Anamur’da yetiştirdiğimiz ejder meyveleri en iyi meyve seçilmişti. Uşaklı vatandaşlarımız tanesi 25 TL’den satılan avokadoya alıştı. Yavaş yavaş ejder meyvesine de alışıyor” dedi.

Ejer meyvesinin insan sağlığına renk katan bir meyve olduğunu kaydeden Özen, “Ejder Meyvesi çok faydalı bir meyvedir. Antioksidan içeriği yüksektir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü dengeler. Sindirimi kolaylaştırır. Kalp ve damar sağlığını korur. Kanser riskini düşürür. Bağırsakları çalıştırır. Zayıflamayı hızlandırır. Tokluk hissi verir. Cildi besler ve canlandırır” bilgisini verdi.

Akbank'tan KOBİ'lere özel kredi kampanyası Akbank'tan KOBİ'lere özel kredi kampanyası

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK