Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları Uşak’ta 19 Eylül Perşembe akaryakıt fiyatları

Dursun Özbek Kimdir?

Dursun Aydın Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Fakültesi'ni 1974 yılında bitirdi. Üniversite yıllarında İTÜ Spor Kulübü'nde hem üniversite takımında hem de Amatör 1. Küme'de futbol oynadı.

İş Hayatı ve Kariyeri

Dursun Özbek, 1972 yılında otomotiv sektöründe iş hayatına atıldı. Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri turizm sektöründe faaliyet gösteren Özbek, İstanbul ve Antalya'da otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir.

Galatasaray Spor Kulübü İle İlişkisi

Özbek'in Galatasaray Spor Kulübü ile olan bağı, 2011 yılında dönemin başkanı Ünal Aysal'ın kadrosunda yer almasıyla başladı, ancak kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevinden ayrıldı. 25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat'ın başkan seçilmesiyle Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu. 23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan seçimde ise Dursun Özbek, Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçildi.

11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Seçim Genel Kurulu’nda oyların 2208’ini alarak yeniden Galatasaray’ın başkanı oldu. Son olarak yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan oylamada mevcut başkan Dursun Özbek, üçüncü kez Galatasaray başkanı seçildi.

Kişisel Hayatı

Fransızca ve İngilizce bilen Dursun Aydın Özbek, evli ve iki çocuk babasıdır.

Dursun Özbek, iş dünyasındaki başarıları ve Galatasaray Spor Kulübü'ne olan katkılarıyla tanınan önemli bir isimdir. Hem iş hayatında hem de spor yönetiminde gösterdiği liderlik ile dikkat çekmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi