Ali Sirmen Kimdir

Ali Sirmen, 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul'da doğdu. Türk sanat müziği bestekârı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunudur. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

Gazetecilik kariyerine 1966 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarı olarak başlayan Sirmen, Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de köşe yazıları kaleme aldı. Son olarak Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktaydı.

Ayrıca, Barış Derneği'nin kuruluşunda yer alan Ali Sirmen, televizyon ve sinema dünyasında da tanınan bir isimdir. İkinci Bahar televizyon dizisinde Antepli bir komiseri canlandırmış, Cumhuriyet adlı filmde ise gazetenin kurucusu Yunus Nadi Abalıoğlu'nu oynamıştır.

13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

COVID-19 ve Sonrası

Ali Sirmen, 25 Mart 2020 tarihinde COVID-19 teşhisi konularak tedavi altına alınmış, ancak 4 Nisan 2020 tarihinde virüsü yenerek sağlığına kavuşmuştu.

Ölümü

Ancak, 17 Mart 2024 tarihinde, İstanbul'da tedavi gördüğü bir hastanede hayatını kaybetti. Ali Sirmen'in ölümü sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Sirmen, evli olduğu Mine Sirmen'den Devrim adında bir oğul babasıydı

Kaynak: Bülten