Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 Seçimleri için Gaziemir Belediye Başkan adayını açıkladı. Aslen Karslı olan ve geniş bir iş tecrübesine sahip olan Ünal Işık, Gaziemir'i yönetme vizyonuyla seçmenlerin karşısına çıkıyor. İşte, CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık oldu

Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu

12 Kasım 1965 tarihinde Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Yalnızağaç Köyü'nde dünyaya gelen Ünal Işık, ilkokulu köyünde tamamladıktan sonra lise eğitimini 1983 yılında Kars'ta almıştır. İş yaşamına muhasebe alanında adım atan Işık, dışarıdan okuyarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü'nden mezun olmuştur.

 1985 yılında muhasebe mesleğine adım atan Ünal Işık, özel sektörde ve çeşitli kuruluşlarda muhasebe elemanı, muhasebe şefi, muhasebe müdürü ve mali işler müdürlüğü gibi önemli pozisyonlarda görev yapmıştır. 2005 yılında Serbest Mali Müşavir Belgesi'ni alan Işık, 2010 yılında kendi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Bürosu'nu kurarak iş dünyasındaki liderliğini sürdürmüştür. Ayrıca, Kamu Gözetim Kurumu Bağımsız Denetçi sertifikasına sahiptir.

2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi olarak seçilen Işık, bu görevine 2019 yılına kadar devam etmiş ve ardından tekrar seçilerek 2019-2024 dönem Gaziemir Belediye Meclisi Üyeliği görevini üstlenmiştir.

 Ünal Işık, siyasi kariyerine 2014 yılında CHP'den Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi olarak başlamıştır. Partisi içinde gösterdiği başarı ve liderlik sayesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Ünal Işık'ın bir torunu bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi