İzmir doğumlu olan Giray Altınok, Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra oyunculuk kariyerine adım attı. 2004 yılında İstanbul'a yerleşerek Akademi 35 Buçuk'ta oyunculuk eğitimi aldı ve Tolga Örnek'in yönettiği "Kaybedenler Kulübü" filmi ile sinema dünyasına adım attı. Bu başlangıcı, Örnek'in diğer yapımları olan "Labirent" ve Mustafa Nuri'nin "Vücut" ve "GDO Kara Kedi" filmleri izledi.

2013 yılında Cansu Diktaş ile birlikte Şaft Tiyatro'yu kurarak tiyatro sahnesine de adım atan Altınok, "Siz Tek Ben Hepiniz" gibi oyunlarla dikkat çekti. Ayrıca Kanal D'nin "Buyur Burdan Bak" adlı komedi programında da yer aldı.

2015 yılında Kemal Uçar ile birlikte yazıp oynadığı "Tut Sözünü" isimli filmle sinema kariyerine de devam eden Altınok, aynı zamanda tiyatro alanında da başarılı bir yazar olarak tanınıyor. "100", "İnsandan Kaçan", "Yoruyorsunuz Bizi… Aferin Size!" ve "Mutluyduk Belki Bugüne Kadar" gibi oyunları sahnede başarıyla sergilemiştir.

Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu

Giray Altınok'un kariyeri, hem tiyatro sahnesinde hem de sinema perdesinde önemli eserlere imza atmış ve sektörde kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Giray Altınok ve Cansu Diktaş, hem profesyonel hayatlarında hem de özel yaşamlarında başarı ve mutluluğu bir arada yaşayan bir çift olarak tanınıyor.

Kaynak: Bülten