Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Osmanlı İmparatorluğu'nun en heyecanlı dönemlerinden birine ışık tutan bu oyun, izleyicilere unutulmaz bir tarihi yolculuk vaat ediyor. Oyun, Kosta Kortidis'in yazıp-yönettiği ve aynı zamanda Şehzade Mustafa karakterini canlandırdığı bir başyapıt olarak öne çıkıyor. Oyuncu kadrosunda Çiğdem Tunç, Hakan Meriçliler, Sema Aras, Kosta Kortidis, Selma Kutluğ, Deniz Salman, Alp Balkan, Buğra Soykan Kişioğlu, Balca Başman ve Hazal Akyürek gibi deneyimli isimler bulunuyor. Bu güçlü kadro, seyircilere Osmanlı tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birini canlı ve etkileyici bir şekilde sunmaya hazırlanıyor.

"Gözyaşı Sarayı Kösem," Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamlı döneminden, çalkantılı ve kanlı bir geçişin hikayesini anlatıyor. Kösem Sultan ile Sultan Ahmet'in hikayesi, kadınların saltanatı ve Devleti Ali Osman'ın en güçlü kadını olan Kösem Sultan'ın mücadelesiyle dolu. Oyun, büyük devlet adamı Sultan Ahmet'in kararlılığı ve Kösem Sultan'ın savaşıyla, Osmanlı İmparatorluğu'nun tarih sahnesindeki çetin dönemlere ışık tutuyor.

Oyunun bilet fiyatları da oldukça makul: Tam 40 TL, Öğrenci 30 TL. Seyirciler, 25 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 19:30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde tarihi bir geceye tanıklık edecek.

Muhabir: Seher ZEYBEK