TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kurumların 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Uşak ve Ege Bölgesinin büyük bir bölümüne su sağlayan Murat Dağı’nda altın aranmasına AK Parti olarak karşı olduklarını açıkladı.

Güneş’in konuşması, TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı: “Şimdi, bizim kendi ilimizde de Uşak'ta da dünyanın en büyük rezervlerinden bir tanesi var; belli bir bölgede bunun çıkarılması sağlanıyor, başka alanlara, Murat Dağı gibi Uşak suyunu sağlayan bölgeye de oraya da müracaatlar var. Burada da mesela biz bunu istemiyoruz, her tarafta aynı şeyi yapmıyoruz ki arkadaşlar. Doğal güzellikleri bozacak, doğayı tahrip edecek yerlerde buna karşıyız, diğer taraflarda bunun çıkarılmasından yanayız” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu; “Karşı olduğunuz bir yer söyleyin bakalım bize "Şurada karşı olduk." deyin.

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Ben Murat Dağı'nda altın madeni çıkarılması ruhsatına karşıyım; Uşak Belediyesi AK PARTİ'dir, dava açmıştır arkadaşlar. Tamam mı?

AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU (CHP Manisa) - Orada da altın vardı, niye çıkarmıyorsunuz altını?

Yarın Uşak'ın bu ilçelerine elektrik kesintisi uygulanıyor Yarın Uşak'ın bu ilçelerine elektrik kesintisi uygulanıyor

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Şimdi, bakın, arkadaşlar, bir altın madeni aramak için ÇED raporuna gerek yoktur, Bakanlığa başvurur, Bakanlık "Ara" der ama işletme ruhsatı almak için ÇED'e başvuruyorsunuz. ÇED'de belli kurumlardan görüş alıyorsunuz; oradaki kurumlar diyelim ki buna izin vermezse zaten Bakanlık izin vermiyor arkadaşlar, eğer oradaki kurumlar izin verirse o zaman...

AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU (Manisa) - Hepsi kopyala yapıştır ÇED başvuru dosyalarının.

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Bunun içinde sivil toplum örgütleri de var arkadaşlar. Dolayısıyla da oradaki illerimizdeki kurumlarımızın buna dikkat etmesi lazım.

AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU (Manisa) - Ya, bu memlekette Kanal İstanbul'a bile ÇED raporu verildi.

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Arkadaşlar, dolayısıyla biz hem madencilik alanında hem enerji alanında katbekat yol kat ettik. Türkiye gerçekten de çok hızlı ilerleyen bir yolda devam etmektedir, bu çalışmalara ket vurmamak lazım gerektiğini düşünüyorum.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK