Hadise Açıkgöz, 22 Ekim 1985 tarihinde Belçika'nın Mol şehrinde, Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müziğe olan ilgisiyle dikkat çeken Hadise, 2003 yılında katıldığı Idool 2003 yarışmasıyla müzik dünyasına adım attı. Birinci olamasa da albüm teklifi alarak müzik kariyerine hızlı bir giriş yaptı.

İlk Albüm ve Türkiye'deki Çıkışı

Hadise, 2005 yılında yayımladığı ilk stüdyo albümü Sweat ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Albümde yer alan "Stir Me Up" şarkısı, Belçika ve Türkiye'de büyük ilgi gördü. Türk basınının kendisiyle ilgilenmesi üzerine kariyerini Türkiye'ye taşıyan Hadise, 2008'de ikinci stüdyo albümü Hadiseyi yayımladı. Albümdeki "Deli Oğlan" şarkısı Türkiye'de hit oldu ve Hadise'nin popülerliğini artırdı.

Eurovision ve Artan Popülarite

2009 yılında Hadise, Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Düm Tek Tek" şarkısıyla temsil etti. Yarışmada dördüncü olarak büyük bir başarı elde eden şarkıcı, bu sayede uluslararası alanda da tanınırlığını artırdı. Aynı yıl Fast Life ve Kahraman albümlerini yayımladı. Kahraman albümünün çıkış şarkısı "Evlenmeliyiz" ile listelerde üst sıralarda yer aldı.

Kariyerindeki Diğer Önemli Adımlar

2011 yılında yayımladığı beşinci stüdyo albümü Aşk Kaç Beden Giyer?, "Superman", "Aşk Kaç Beden Giyer?" ve "Mesajımı Almıştır O" gibi hit şarkılarla beğeni topladı. 2014 yılında Tavsiye albümünü müzikseverlerle buluşturdu.

Hadise, kariyerine başladığı 2 Brains Records şirketi ile albüm anlaşması imzaladıktan sonra Yves Gaillard ile çalışarak ilk şarkısı "Sweat"i hazırladı ve 1 Kasım 2004'te single olarak yayımladı. Şarkı, Belçika'nın resmi listeleri Ultratop'ta 19 numaraya kadar yükseldi. Ardından yayımlanan "Stir Me Up" ve "Milk Chocolate Girl" single'ları ile Belçika'da büyük başarı elde etti.

Türkiye'ye Taşınan Kariyer

Hadise'nin Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edebileceğine dair ilk haberler 2007 yılında çıktı. Ekim 2008'de şarkıcının 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği açıklandı. "Düm Tek Tek" şarkısını tanıtmak amacıyla birçok ülkede promosyon çalışmalarına katıldı. 16 Mayıs 2009'da Moskova'da düzenlenen yarışmada 177 puan alarak dördüncü oldu.

Mayıs 2009'da, üçüncü stüdyo albümü Fast Lifeı Türkiye dışındaki ülkelerde satışa sundu. Albüm, Endonezya Müzik Listeleri'nde zirveye, Belçika Müzik Listeleri'nde ise 16 numaraya yükseldi. "Fast Life" şarkısı, Balkan Müzik Ödülleri'nden "Balkanlar'da Türkiye'den En İyi Şarkı" kategorisinde ödül aldı.

Kuzey Kore  füze fırlattı. Japonyanın tepkisi ne oldu? Kuzey Kore füze fırlattı. Japonyanın tepkisi ne oldu?

O Ses Türkiye ve Diğer Projeler

Hadise, Türkiye'de yayınlanan popüler müzik yarışması O Ses Türkiye'de jüri koltuğunda oturdu ve yarışmacısı şampiyon oldu. Bu deneyim, onun Türkiye'deki popülaritesini daha da artırdı.

Kaynak: Bülten