CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı: CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı:

AK Parti'nin Antalya Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Hakan Tütüncü, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde vatandaşların dikkatini çekiyor. İşte Hakan Tütüncü'nün hayatı ve kariyeri:

15 Haziran 1979 tarihinde Antalya'da dünyaya gelen Hakan Tütüncü, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Antalya'da tamamladı. Eğitim hayatını İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sürdüren Tütüncü, 2001 yılında buradan mezun oldu ve Antalya Barosu'na kayıtlı serbest avukatlar arasına katıldı.

2001 yılında AK Parti'nin kuruluş sürecinde aktif rol alan Tütüncü, Antalya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak atanarak siyasetteki kariyerine başladı. Ardından 2003 yılında Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2004 yılında Antalya İl Sekreteri olarak görev aldı.

2005-2009 yılları arasında iki dönem boyunca AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı'nı üstlenen Hakan Tütüncü, siyasi arenada gençlik kollarının liderliğini yaparak dikkat çekti.

2009 yerel seçimlerinde AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı olan Tütüncü, seçimi kazanarak Kepez Belediye Başkanlığı görevine başladı. 2014 yerel seçimlerinde ikinci defa Kepez Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Tütüncü, 2019 seçimlerinde ise üçüncü kez seçilerek bu göreve devam etti.

Ayrıca, 2014 yılından itibaren Antalya Merkezli Akdeniz Belediyeler Birliği'nin Başkanlığını sürdüren Hakan Tütüncü, bölgesel düzeyde önemli sorumluluklar üstlenmiştir.

Evli ve bir kız çocuğu babası olan Hakan Tütüncü, hem siyasi hem de idari alandaki başarılarıyla Antalya'nın yerel yönetimine aday olmuş ve bu süreçte şehrin kalkınması için çeşitli projelere liderlik etmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ