AK Parti'nin Çorum Belediye Başkan adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 1973 yılında Çorum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum'da tamamlayan Aşgın, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Eğitimine devam ederek Marmara Üniversitesi'nde "5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Yerel Özerklik Açısından Belediyeler" başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. İngiltere'de dil eğitimi alan Aşgın, Hitit Üniversitesi'nde "Din-Siyaset İlişkisi Bağlamında Milli Görüş Hareketi" tezi ile din sosyolojisi alanında doktora derecesi aldı.

Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı

Kariyerine Yabancı Dil, Bilgisayar, Meslekî Eğitim ve Yeminli Mütercim Tercümanlık Merkezi Kurucu Müdürlüğü (Esnaflık) göreviyle başlayan Aşgın, Hitit Üniversitesi'nde dört yıl yerel yönetimler alanında akademisyenlik yapmıştır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kuruculuk, yöneticilik ve sözcülük gibi görevler üstlenen Dr. Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi'nde Çorum Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Aşgın, evli ve 4 çocuk babasıdır. Çorum'da belediye başkanlığı görevini sürdüren Aşgın, deneyimli bir lider olarak eğitim ve yönetim alanındaki birikimiyle dikkat çekiyor.

Editör: Seher ZEYBEK