Halit Ergenç, 30 Nisan 1970 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babası müzisyen ve oyuncu Mehmet Sait Ergenç'tir. Ailesinin ilkokul yıllarında ayrılması üzerine zorlu bir çocukluk geçirmiştir. Lise eğitimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamlamış ve ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Bölümü'ne başlamıştır. Ancak müziğe olan tutkusu nedeniyle Mimar Sinan Üniversitesi Opera Bölümü'ne geçiş yaparak eğitimini sürdürmüştür.

Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı

Oyunculuk kariyerine 1996 yılında Dormen Tiyatrosu'nda başlamış ve pek çok müzikalde rol almıştır. Bu dönemde dans yeteneğiyle de dikkat çekmiş, ayrıca çeşitli işlerde çalışarak geçimini sağlamıştır. 2000 yılında New York'ta sergilenen "The Adventures of ZAK" adlı müzikalle uluslararası alanda tanınmıştır.

Sinema ve televizyon kariyerinde de başarılı bir çizgi çizen Ergenç, "Aliye" dizisi ile geniş kitlelerce tanınmış ve "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Kanuni Sultan Süleyman rolüyle büyük beğeni toplamıştır. Bergüzar Korel ile evli olan Ergenç'in bu evlilikten bir oğlu bulunmaktadır.

Son olarak "Vatanım Sensin" adlı dizide Cevdet karakterini canlandırmış ve başarılı performansıyla izleyicilerden takdir toplamıştır. Halit Ergenç, Türkiye'nin önde gelen ve sevilen oyuncularından biri olarak kariyerine devam etmektedir.

Kaynak: Bülten