Sıcak havalarının gelmesiyle birlikte evlerde bir çok böcek ve örümcek türleri görülmeye başlandı. Bunlardan bir tanesi de hamam böceği, evde ki yarık veya çatlak duvarlardan kolayca içeri girebilir. Peki hamam böceğinden kurtulmanın en etkili yöntemi nedir? İşte detaylar:

Evlere giren hamam böcekleri en kısa süre içerisinde yuvalanıp hızla ürer. Böylece eviniz, hamam böceği istilasına maruz kalır.

Hamam böceklerinden kurtulmak için birtakım kimyasal ilaçlar olsa da en etkilisi ve sağlıklısı, doğal yöntemler.

Hamam Böceği (1)

Doğal hamam böceği kovucu

Hamam böceklerini evden uzaklaştırmak için birtakım doğal yöntemler mevcuttur. Bu etkili yöntemlerden biri de karbonat ve soğan karışımıdır. Karbonat, hamam böceklerinin sindirim sistemine zarar vererek onları öldürebilir.

LÖSEV'den sahtekârlık uyarısı geldi.  Kapı Kapı Dolaşıp Para istiyorlar LÖSEV'den sahtekârlık uyarısı geldi. Kapı Kapı Dolaşıp Para istiyorlar

Soğan ise keskin kokusuyla böcekleri uzaklaştırır. Karışım hazırlanırken, ince doğranmış soğan karbonatla karıştırılır ve hamam böceklerinin sık görüldüğü alanlara yerleştirilir.

Hamam böcekleri, bu karışımı tükettiğinde, karbonatın mide asidi ile reaksiyona girerek gaz üretmesi sonucu ölecektir.

Ayrıca soğanın güçlü kokusu, böceklerin bu alanlardan kaçınmasına neden olur. Karbonat ve soğan karışımı, düşük maliyetli ve kolay hazırlanabilir olması nedeniyle en sık tercih edilen doğal böcek kovucu yöntemlerden biridir.

Kaynak: Haber Merkezi