Merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa'da eğitime bir gün ara verildi.

Saat 10.46’da Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen depremle ilgili konuşan Bakan Yusuf Tekin "Öncelikle bugün bir deprem haberi aldık. Tekrar geçmiş olsun, temennisinde bulunuyorum. Malatya-Kale merkezli bu deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ illerimizde valilikler eğitim öğretim süreçlerine bir gün ara verme kararı aldılar'' dedi. 

Uşak'ta beyaz bastonun önemi vurgulandı Uşak'ta beyaz bastonun önemi vurgulandı

Okul-3

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Bugün Malatya'da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle resmi ve özel eğitim kurumlarının bütün kademelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Vali Osman Varol'un talimatlarıyla örgün, yaygın ve özel eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Kaynak: İHA