Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’nin alçak suikastla şehit edilmesi nedeniyle bugün Uşak’ta tüm camilerde sala okundu ve Ulu Cami’de cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Uşak Cenaze Namazı (1)

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm yurtta eş zamanlı olarak Cuma namazı sonrası bir suikastla şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Uşak Merkez Ulucami’de düzenlenen gıyabi cenaze namazını Uşak Müftüsü Burhan Çakır kıldırdı. Çakır, gıyabi cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada; “Biliyorsunuz iki gün önce İslam adamı ve davası İslam olan İsmail Haniye’yi kaybettik. Şehit edildi. Bugün tüm Türkiye’de gıyabi cenaze namazı kılınacak. Bizde şimdi Uşak’ta inşallah kılacağız. Gıyabi cenaze namazımıza tüm şehitlerimiz için niyet edeceğiz. Gıyabi cenaze namazı da normal cenaze namazı gibi kılınıyor. Namazdan sonra da dua edeceğiz. Rabbim kabul eylesin” dedi.

Uşak Cenaze (1)

Çakır, dua yaptırırken de Başta İsmail Haniye olmak üzere tüm İslam adına canını seve seve vermiş, başta İsmail Haniye olmak üzere tüm şehit kardeşlerimize gıyabi cenaze namazı kıldık. Ya Rabbi bu kıldığımız namazları kabul eyle.

Ya Rab. İslam düşmanlarını Siyonistleri, Allah’ın lanetlediği Yahudileri 'Kahhar' ismi şerifinle kahru perişan eyle" ifadelerini kullandı.

Uşak Haniye Namaz

İsmail Haniye için Ulu Cami’de kılınan gıyabi cenaze namazına; AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Altan Tufan, birçok sendika ve STK temsilcisi ile kalabalık vatandaş topluğu katıldı.

Yayladağı’nda  yangın meydana geldi Yayladağı’nda yangın meydana geldi

Muhabir: Salih Kılınç