Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şubesinde düzenlenen basın açıklamasında ayrıntılar paylaşıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Ertuğrul Ayhan, dernek üyeleri ve CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba'da Gezer'i yalnız bırakmadı. Yardım tırı bu gece saat 2,30’da Uşak’tan yola çıkacak. 05 Mart Salı günü öğleden önce bölgeye varacak ekip, oradaki Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı ve üyeleriyle buluşacak.  Uşak’tan giden ekipler ve Hatay ekipleri bizzat kendileri ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştıracak. Uşak ekibi, Perşembe gününe kadar yardımları ulaştırıp Uşak’a dönmek için yola çıkacak.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

Uşak Add

Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Ertuğrul Ayhan, “İsmail Gezer Bey, bizim yönetim kurulu üyemiz, depremin olduğu günden beri Hatay’dan ayağını çekmeyen İsmail Bey, bugün gece saat 2,30’da tekrar Hatay’a kendi imkânlarıyla ve yakınlarından temin ettiği gıda kolilerini ulaştırmak üzere hareket edecek. “ dedi.

Ertuğrul Ayhan

Söz alan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, “Atatürkçü düşünce derneğindeyiz. Sadece Atatürk’ün ilkelerini savunan bir dernek olarak değil, toplumsal duyarlılığı da en üst seviyede olan derneğimizi duyarlılığından dolayı kutluyoruz. Depremin olduğu günden bu yana İsmail abimizle biz çok birlikte çalıştık ve çok yardım kampanyaları düzenledik. Şimdi yine kendisi Hatay’ın deprem bölgesine ciddi bir gıda yardımı yapacaklar. Kendi olanaklarıyla yapıyorlar. Ne yazık ki 2 gün orada kaldık. 6 Şubat depreminde etkilenen 10 ilde 130 milletvekili bölgedeydik. Ben Adıyaman’da çalıştım. İsmail abimiz de o zaman kendi olanaklarıyla yine Hatay’a gelmişti. Oradaki içler acısı durumu gördüğünde kendi çapında yardım etmek için elinden geleni yine yapmaya başladı. Burada gerek engelli arkadaşlara araba yardımından tutun gıda yardımına kadar, deprem zamanında battaniyeye kadar, Marmaris yangınında da aktif bir çalışma düzenledi.  Kendisi her zaman duyarlı birisi. Başta ben kendi adıma bu duyarlılığı için İsmail abime ve onun nezdinde Atatürkçü Düşünce Derneği’ne teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığın tüm topluma yayılması bizim dileğimiz. Hükumetin yapması gerekenleri mecburen vatandaşlar kendi ellerinden geldiğince yapmaya çalışıyorlar. Bölgede bir tas sıcak çorba kaynatabilene, battaniye götürene, herkesin emeğine yüreğine sağlık. Atatürkçü Düşünce Derneği’ne de öncülük yaptığı için gurur duyduğumu ve teşekkürü borç bildiğimi ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Ali Karaoba-8

İsmail Gezer, “Deprem ve yangınlarda sürekli Ali vekilimle birlikteydik. Biz bu yardımları kendimize vicdani bir görev olarak sayıyoruz. Burada herkes bir şekilde ihtiyacını görebiliyor ama bölgedeki insanlarımız bazen bulamıyor. Bu seneki yardımlarımızı deprem bölgesine yapmak istedik. Arkadaşlarım sağ olsun gideceğimizi duyduklarında gönüllerinden bir şeyler koydular. Kısacası deprem bölgesindeki insanlarımızı unutmayalım” dedi.  

Ismail Gezer

Muhabir: Seher ZEYBEK