Yalım; “TÜGVA Uşak Şubesi konakta eşyaları parçaladı” Yalım; “TÜGVA Uşak Şubesi konakta eşyaları parçaladı”

31 Mart yerel seçimleri sonrası 12 CHP’li, 7 AK Partili üyeden oluşan Uşak İl Genel Meclisi ilk toplantısını Öz Merkez Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Yasa gereği, meclisin başkanlığını en yaşlı üye sıfatıyla CHP’li Ahmet Doğan, kâtip üyeliklerini de en genç üye olarak Sivaslı ilçesinden seçilen CHP’li Basri Tufan ve Eşme ilçesinden seçilen CHP’li Akın Toker üstlendiler.

Daha sonra yapılan İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde CHP, Veteriner Hekim Kadir Uslu’yu aday gösterdi. AK Parti grubu ise aday göstermeyeceğini bildirdi.. Gizli oyla yapılan seçimde Kadir Uslu, tüm CHP’lilerden 12 oy alırken AK Partili 7 üye boş oy kullandı.

Ilgenl (4)

Daha sonra yapılan Uşak İl Genel Meclisi 1. Başkanvekilliğine CHP’li Aynur Yurtsever, 2. Başkanvekilliğine CHP Karahallı üyesi Mitat Şahin, katip üyeliklerine CHP Sivaslı üyesi Basri Tufan ve CHP Eşme Üyesi Akın Toker seçildi.

İl Daimi Encümenliklerine de yine Banaz CHP’den Mustafa Dönmez, Akın Başer ve Basri Tufan seçildi.

Bütün oylamalarda CHP’li 12 üye evet derken AK Partili 7 üye boş oy kullandı.

Ilgenl (1)

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, Uşak İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili olarak Ahmet Doğan’ın, AK Parti Grup Başkanvekili olarak Mehmet Bayer’in belirlendiğini duyurdu.

Başkan Uslu, yarın, saat 10.00’ da 2. Oturumun yapılacağını duyurarak toplantıya son verdi.

Ilgenl (3)

Muhabir: SALİH KILINÇ