AKP'nin Ankara Akyurt Belediye Başkanı adayı olarak belirlenen Hilal Ayık, 1987 yılında Ankara'da doğmuştur. Yazılım uzmanı olarak bilinen Ayık, Bilkent Üniversitesi'nden 2010 yılında mezun olmuş ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini 2013 yılında tamamlamıştır. İngilizce bilgisine sahip olan Hilal Ayık, 2012 yılında ASOS (Askeri Sağlık Otomasyon Sistemi) projesinde görev alarak profesyonel kariyerine adım atmıştır. Daha sonra, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü tarafından desteklenen GİGM (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü) e-Oluşum projesinde yer almıştır.

Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada! Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada!

2014 yılında bilişim sektöründe faaliyet gösteren özel bir şirkette yazılım uzmanı olarak çalışmaya başlayan Hilal Ayık, aynı yıl içinde AKP'de siyasi faaliyetlerine adım atmıştır. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Akyurt Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Ayık, 2014-2016 yılları arasında AKP Akyurt İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. Ayrıca, 2016-2018 yılları arasında AKP Akyurt İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 04 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AKP Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olarak seçilmiştir.

Hilal Ayık, aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) üyesi olarak bilinmektedir. AKP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ATO Congresium’da tanıtılan Ankara Akyurt Belediye Başkanı adayı olarak seçilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ