Japon otomotiv devi Honda, bazı araçlarında belirlenen direksiyon sorunları sebebiyle hemen hemen 1.7 milyon aracı geri çağırmaya başladı. Japon otomotiv devi Honda, potansiyel bir direksiyon sorunu nedeniyle yaklaşık 1.7 milyon aracı geri çağırma kararı aldı.

Honda (2)DİREKSİYON SİSTEMİNDE SORUN

Honda'nın bu geniş çaplı geri çağırma kararının arkasında, direksiyon sistemindeki kritik bir sorun yer alıyor. Amerikan Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) açıklamasına göre, direksiyon dişli kutusu montajında yanlış üretim söz konusu olabilir. Bu hata, direksiyonun kullanımını zorlaştırarak "aşırı iç sürtünmeye" neden olabilir ve sürüş güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atabilir. Sorunun ciddiyeti, Mart ayında Honda Civic kullanıcılarından gelen 145 şikayetle gün yüzüne çıktı. Sürücüler, direksiyonu çevirmek için normalden fazla güç harcamak zorunda kaldıklarını bildirdi. Şu ana kadar bu kusur nedeniyle herhangi bir kaza veya yaralanma raporu alınmadı.

ETKİLENEN MODELLER

Elazığ’da depremin büyüklüğünü gösteren en net görüntü an be an kamerada.! Elazığ’da depremin büyüklüğünü gösteren en net görüntü an be an kamerada.!

Geri çağırma kapsamında, 2022-2025 model yılları arasındaki belirli Acura Integra, Honda Civic, Honda CR-V ve Honda HR-V modelleri bulunuyor. Honda, etkilenen araç sahiplerine 18 Kasım'dan itibaren bilgilendirme mektupları göndermeye başlayacak. Araç sahipleri, bu mektupları aldıktan sonra en yakın yetkili Honda servisine başvurabilecekler. Servislerde, gerekli görüldüğü takdirde dişli yayı değiştirilecek ve gres yağı yeniden uygulanacak.

Kaynak: Haber Merkezi