Uşak, 2023 yılında depremde yerle bir olan Hatay kadar vergi ödemedi. En çok vergi ödeyen iller sıralamasında; Türkiye’yi sırtlayan iller İstanbul ve Kocaeli olurken Uşak en az vergi ödeyen iller arasında yer aldı.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan verielre göre; geride bıraktığımız 2023 yılında ülkemizde 5,3 trilyon TL vergi tahakkuku yapılırken bu tahakkukları ödeyen vatandaş ve şirketlerden tahsil edilen miktar 4,5 trilyon oldu.

Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor? Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor?

İstanbul geçen yıl tek başına Türkiye’nin vergi gelirlerinin yüzde 47,5’unu karşıladı. İstanbul’da yüzde 89,4 tahsilat yapıldı. Ülke genelinde yapılan 4,5 trilyon TL tahsilatın 2,1 trilyon TL’sini tek başına İstanbul ödedi.

İstanbul’u yüzde 94,9 ile Kocaeli, yüzde 67 iel Ankara, yüzde 83,4 ile İzmir, yüzde 78 ile Bursa,  Mersin, Antalya, Tekirdağ, Adana takip etti.

En çok vergi ödeyen onuncu ile ise adını duyun herkesi şaşkınlığa uğrattı. 6 Şubat depreminde neredeyse yerle bir olan Hatay kentimiz; tahakkuk edilen 63 milyon 821 bin TL verginin yüzde 63,8’ine denk gelen 40 milyon 687 bin TL tahsilatı ödeyerek en çok vergi ödeyen iller sıralamasında onuncu sırada yer aldı.

Hepimizi acılara boğan 6 Şubat depreminin yaşandığı 11 il ve Doğu Anadolu illeri dışında kalan birçok il ise depremde yııklan şehirlerin bile gerisinde kaldı.

Şırnak, Karabük, Kilis, Yozgat, Mardin Tekirdağ, Hakkâri, Kırıkkale, Şanlıurfa, Uşak, Batman, Ankara, Van ve Düzce vergi karnesi en kötü iller arasında yer aldı.

Uşak’ta tahakkuk edilen verginin yüzde 65,7’si tahsil edilebildi

Bir zamanlar, “İlkler Şehri” sıfatıyla gururu duyduğumuz, Uşak, artık spordan, siyasete birçok konuda olduğu gibi vergi ödemede de son sıralarda yer aldı.

İlimiz Uşak’ta 2023 yılında tahakkuk edilen vergi miktarı 4 milyar 523 bin TL olarak açıklanırken bu miktarın yüzde 65,7’sine denk gelen 2 milyar 643 milyoon TL’nin tahsil edilebildiği açıklandı.

Bu rakamlarla Uşak’ta vergi karnesi en kötü iller sıralamasında yer aldı.

Muhabir: (SALİH KILINÇ)