Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, başrollerini Hazar Ergüçlü'nün üstlendiği ve Dilber karakteriyle öne çıkan "İnci Taneleri" dizisinin kaldırılması için adımlar attı. Demir, dizinin Ankara ve Ankara kültürünü yanlış yansıttığını belirterek, yapımcıya dava açacaklarını ve RTÜK'e başvuruda bulunduklarını açıkladı.
İnci Taneleri dizisinin giysileri kapış-kapış
Son günlerin popüler dizisi olan "İnci Taneleri"ne Ankara Seymenleri tarafından büyük tepki geldi. Demir, dizinin fragmanında pavyonda dans eden bir kadın görüntüsünün verildiğini ifade etti. Aynı medya grubuna ait olan haber kanalının da aynı pavyon görüntüleriyle dizi reklamı yaptığını dile getirdi. Demir, dizinin henüz yayınlanmadan ana karakterin fragmanda giydiği elbisenin bir internet sitesine koyulduğunu ve aynı gün tükendiğini belirtti.
İnci Taneleri dizisinin konusu ne?
Dizinin konusu, mutlu bir hayat süren edebiyat öğretmeni Azem'in, beklenmedik bir olay sonrasında hayatının nasıl değiştiğini anlatıyor. Azem, hapishaneden çıkınca tek bir amacı vardır: Çocuklarıyla bir araya gelip, eski günleri hatırlamak. Ancak zaman, Azem için olduğu gibi çocukları için de değişmiştir. Her biri farklı hayatlar kurmuş, zorluklarla baş etmiştir.
Dizi, Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden çıkma bir senaryoya dayanıyor. Bu nedenle "İnci Taneleri" uyarlama bir dizi olarak değerlendirilebilir. Ancak hikayenin tamamen kurgusal olduğunu ve gerçek bir olaya dayanmadığını belirtmek gerekir.
Başrollerini Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka'nın paylaştığı dizi, duygu yüklü sahneleri ve güçlü oyunculuk performanslarıyla dikkat çekiyor. "
Pavyon dansı kursu
"Pavyon dansları kursu" açılmasına da tepki gösteren Demir, bu durumun genç kızları özendirdiğini ve Ankara için bir utanç olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:
''Yeni yayınlanacak bu dizinin fragmanında pavyonda dans eden bir kadın görüntüsü veriliyor. Dizinin yayınlanacağı kanalla aynı medya grubuna ait olan haber kanalı aynı pavyon görüntüleriyle bu dizinin reklamını yapıyor. Dizi daha başlamadan ana karakterin (pavyonda çalışan kadınının) fragmanda giydiği elbise bir internet sitesine koyuluyor ve aynı gün tükeniyor. Ankara'da "pavyon dansları kursu" (evet yanlış duymadınız) açılıyor, kayıtlar aynı gün doluyor yani genç kızlarımız özenip buralara kayıt oluyorlar. Pavyon kültürü Ankara için övünülecek, ön plana çıkarılacak bir konu değildir. Hatta Ankara denilince akıllara pavyonun gelmesi bu başkentimiz Ankara için bir utançtır. Pavyonlar ahlaki düşüklüğün, kadın sömürüsünün, mafyalaşmanın, çürümüşlüğün merkezleridir. Dizilerle filmlerle ön plana çıkarıp allayıp pullayarak özendirecek başka şey bulamayan zihniyetler! Milli Mücadelenin merkezi olan Ankaramız'ın pavyon kültürü ile değil, bir ülkenin kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli unsuru olan, Oğuz kültürünün bugünlere kadar gelmesine ve yaşanmasına vesile olan SEYMENLİK kültürü ile anılması için elimden geleni yapacağım. Dizinin yayından kaldırılması için kanuni haklarımızı arayacağım."