Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü 4.sınıf öğrencileri Seda Oğuz, Sema Gül ve Mehmet Emirhan Yaman Sosyal Sorumluluk Kampanyası dersi kapsamında ilkokul öğrencilerine "İnsan Etkili Orman Yangınları " hakkında bilinç kazandırmayı amaçladılar. Bu çerçevede ilk olarak Uşak Sivaslı Budaklar İlkokulunda 19 Nisan'da bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdiler.

Uşak Üniversitesi Öğrencileri

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin ilkokul öğrencilerine düzenledikleri insan etkili orman yangınlarının önlenmesi konulu etkinlikte, çocuklara önce orman yangınları hakkında eğitici ve öğretici içerikli belgesel izletip ardından, çocuklarla soru cevap yaparak öğrendiklerinin pekişmesini sağladılar. Gençler, konunun çocukların görsel hafızalarında yer alması için de broşür dağıtarak, öğrencileri bilinçlendirdi.

5 bin TL ödül için 1 buçuk metrelik döneri yedi 5 bin TL ödül için 1 buçuk metrelik döneri yedi

Konunun sosyal sorumluluk açısından çok önemli olduğunu vurgulayan üniversite öğrencileri, "Etkinlik sayesinde çocuklar üzerinde insan etkili orman yangınlarının önlenmesinin önemini daha çok arttırılmasının sağlamayı hedefliyoruz "dediler. 

Muhabir: Ece Yıldırım