Kütahya’da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı Kütahya’da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

İlk patlamadan 10 dakika sonra mezarlığın yakınında ikinci bir patlama meydana geldi. İran devlet televizyonu, saldırılarda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve 15 kişinin yaralandığını duyurdu.

Patlamaların Kasım Süleymani'nin mezarının yakınında meydana geldiği belirtilirken, olayın meydana geldiği sırada mezarlık çevresinde toplanan çok sayıda kişinin bulunduğuna vurgu yapıldı. İran medyasına göre, Süleymani'yi anma törenine katılmak üzere mezarlığa giden yolda gerçekleşen saldırılar sonucunda yaralananlar olduğu ifade edildi.

Kasım Süleymani, ABD'nin Bağdat Havalimanı'nda gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Kudüs Gücü Komutanı olarak biliniyordu. Süleymani, İran'ın bölgedeki politikalarını belirleyen önemli bir figürdü ve ölümü, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından "yaşayan şehit" olarak adlandırılmıştı. Saldırı, dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla gerçekleştirilmiş ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile birlikte Süleymani'nin de yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

Editör: Seher ZEYBEK