Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti

Çilek Maskesi (2)

Çilek yemeyi herkes çok sever. Peki çilekten maske yapmanın cilde ne gibi faydaları olur? İşte detaylar:

Çileğin cilde faydaları:

1- Cildinizde akne probleminiz varsa, çilek adeta doğal bir ilaç. Zengin içeriği ile akne oluşumunu engellediği gibi var olan akneleri de kurutuyor.

2- Cilt tonunu dengeliyor. Cildinizde renk farkı varsa, örneğin bir kısmı koyu bir kısmı açık ya da dalgalı bir seyri 🙂 varsa çilek derdinize derman olabilir. Yalnız cilt tonunuzu açmıyor onu belirtelim; sadece dengeliyor. Eğer cildinizi biraz daha beyazlatmak istiyorsanız o zaman önerimiz Asyalı kadınların güzellik sırrı olan pirinç suyu. Şu yazımızda detaylıca ele almıştık.

3- Belki de en önemli faydalarından biri… Cildinizi Güneş’in zararlı etkilerinden koruması.

4- Gözenekleri sıkılaştırır. Aslında akne oluşumunu önlemesi ile aynı. Açık gözenekler içinde yağ ve makyaj kalıntılarını depolar. Bu birikmiş kirler de akne oluşumuna davetiye çıkarır. Çilek, tüm bu gözenek oyunlarını yok eder; onları sıkılaştırarak daha pürüzsüz bir cilde zemin hazırlar.

5- Folik asit özelliği ile hücre yenilenmesini arttırır ve aynı zamanda cildi ölü derilerden ayıran güzel bir peeling görevi görür.

Yalnız çilek ile ilgili önemli bir noktayı da göz önünde bulundurmak gerek; alerji!

Fazla miktarda çilek tüketimi çilek alerjisine sebebiyet verebilir. Eğer alerjiniz varsa cildiniz de reaksiyon verebilir. Bu nedenle uygulamadan önce cilt doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin deriz.

Çilek Maskesi (1)

Çilek maskesi tarifi:

Malzemeler

2-3 adet çilek

1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı

Çileği püre haline gelinceye kadar ezin. Bir kaba koyun ve üzerine limon suyu ekleyin. Temizlenmiş yüzünüze uygulayın ve ortalama 15 dakika kadar bekletin. Süre dolunca önce ılık su ile yüzünüzü silin. Sonra soğuk su ile yüzünüzün tamamını yıkayın. Sıcak-soğuk ilişkisi kan deveranını arttıracak ve cildinizi canlandıracaktır.

Çilek Maskesi (4)

Kaynak: Haber Merkezi