Fenerbahçe'nin deneyimli teknik direktörü İsmail Kartal, Galatasaray ile oynanacak derbi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Kartal, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında duygusal bir atmosferde konuştu.

Açıklamasına, "Öncelikle şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Vatanımızın başı sağolsun. Mehmetçiklerimizi, Allah başımızdan eksik etmesin. Onlar varsa biz varız." sözleriyle başlayan İsmail Kartal, ulusal duyarlılık ve vatan sevgisi vurgusu yaptı.

Kartal, derbi öncesinde takımının durumu hakkında da bilgi verdi. "Bu sonuçta bir derbi. Averajla biz lideriz. Kendi seyircimizin önünde oynayacağız. İyi hazırlandık. Moralimiz iyi. 3 puan için hazırlandık. Kazanmak için planlar yaptık. Oyuncularıma güveniyorum. Güzel bir ortamımız var, güzel bir hava yakaladık. Güçlü bir oyunumuz var. Rakibimize bunu hissettirerek kazanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Eksik oyuncular konusuna da değinen Kartal, önemli bir oyuncu olan Fred'in yokluğuna rağmen takımın mücadele azmiyle dolu olduğunu vurguladı. "Fred yok diye kara kara düşünecek değiliz. Onun yerine oynayacak olan oyuncu da elinden geleni yapacaktır." diyen Kartal, derbilerin atmosferinin yüksek gerilimli olduğunu belirterek, oyuncularının kendi görevlerini yerine getirmesi ve mücadele etmeleri için motive olduğunu sözlerine ekledi.

Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın bu duygu dolu açıklamaları, derbi öncesinde taraftarları heyecanlandırdı. Maç, büyük bir rekabet ve heyecanla beklenirken, Kartal'ın liderlik iddiası ve oyuncularına duyduğu güven, sarı-lacivertli camiayı umutlandırdı.

Editör: Seher ZEYBEK