Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, mahkeme masraflarının tahsil edecekleri ücretlerden daha çok tutuğunu belitti. Yalım, bazı davaları da belediye olarak kaybettiklerini bu yüzden tahsilattan vazgeçtiklerini kaydetti.

Uşak Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Özkan Yalım başkanlığında Huzurpark Belediye Meclis Salonu’nda başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ek gündeme geçildi.

Bldmclis (1)

Mahkeme masrafları tahsil edeceğimiz paradan fazla tutuyor”

Ek gündem maddesinde Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından, “Bir önceki Uşak Belediye Meclisi döneminde “01.06 2022 tarihli 1. Birleşim 1. Oturumunda 169 sayılı meclis kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen merkez İslice, Kurtuluş ve Durak mahallelerinde kalan İsmetpaşa Caddesi ve Orhan Dengiz caddelerinde cephe alan binalarda “Cephe Düzenleme İşi”nin 5393 sayılı Belediye kanunun 73. Maddesi gereğince proje doğrultusunda yapımı tamamlanan mantolama, boya kaplama, doğrama, korkuluk, tabela vb, işlerinin maliyeti karşılanması konusu Plan ve Bütçe Komisyonunca alınan kararın görüşülmesi” talebinde bulunuldu.

Bldmclis (3)

Konu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Yalım; “Cadde yenilme çalışmalarını vatandaştan açtığımız davaların masrafı tahsil edeceğimiz paradan daha fazla tutuyor. Bazı davaları da kaybediyoruz. Bu yüzden belediye olarak davalardan vazgeçmek istiyoruz” dedi.

Sıla bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı Sıla bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı

Bldmclis (4)

Ek gündem maddesi, oy birliği ile meclis gündemine alındı. Kararın bugünkü oturumda kesinleşmesi bekleniyor.

Daha önce ödeme yapan hak sahipleri ile Uşak Belediyesi’nin bir şekilde mahsuplaşacağı öğrenildi.

Muhabir: SALİH KILINÇ