Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın yeni Uşak otogarı için adres gösterdiği bölgeyi, https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Ekibi olarak okurlarımız için dolaştık.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın Bölme Mahallesi Doğusan İnşaat AŞ, Beton Santralinin kurulduğu alana yeni Uşak Otogarının yapılacağını açıklamasının ardından, Ece Yıldırım ve Salih Kılınç’tan oluşan haber ekibimiz sahaya inerek alanı inceledi.

Yalım’ın bahsettiği alan Uşak’a 6 kilometre uzaklıkta, Uşak Ulubey Yolu ile Güney Çevre Yolu’nun kesiştiği kavşakta bulunuyor. Üzerinde beton santrali kurulu olan alan 5 ayrı parselden oluşuyor ve yaklaşık 20 bin metrekare kadar bir yer kaplıyor.

Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.! Adıyaman’da gece yarısı  4.0 büyüklüğünde deprem.!

Yeni Uşak Otogarı’nın bulunduğu arazi konum olarak otogar yapılması için iyi bir seçim olarak görünüyor. Güney Çevre Yolu’nun doğu istikametinde köprü bitiminde. Doğu’dan gelip İzmir istikametine devam edecek olan yolcu otobüslerinin otogara giriş ve çıkışlarında sorun yaşayacağı gözlemlenmiyor.

Ancak, İzmir istikametinden gelip doğu istikametine yol alacak otobüsler karşı şeritten yola devam edeceği için otogar girişlerinde sıkıntı yaşayabilir. Çünkü Güney Çevre Yolu, otogar yapılacak araziye kadar tamamlanmış görünüyor. Yol yapılırken planda otogar giriş ve çıkışı olmadığı için batıdan gelip doğu istikametine gitmek isteyen otobüslerin otogara ulaşabilmeleri için biraz daha batıdan bir üst ya da alt geçit yapılması gerekiyor.

Uşak Otogarı

Otogar köprü bitimine yapılacağı için daha ileriden dönüp gelme şansları görünmüyor. Tabi bir de on yıldır tamamlanamayan Güney Çevre Yolunun da tamamen hizmete açılması lazım.

Yeni Otogarın yer seçimi doğru görünmekle birlikte dikkat edilmesi gereken bir başka husus, Uşak şehir merkezinden buraya ulaşımın doğru bir şekilde sağlanması gerekiyor.

Şehir merkezinden buraya ulaşımın sadece Ulubey yolundan sağlanması, zaten yoğun bir trafiği olan bu yolun tamamen tıkanmasına ve yolcuların geç kalmasına neden olabilir. Uşak’ta toplu taşımanın tek yolu olan özel halk otobüsleri otogar alanın yakınlarına kadar zaten geliyor.

Uşak Otogarı (2)

Birde Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, buraya Ulu Cami önünden başlayıp ring yapacak olan tramvay hattı kuracağını açıklamıştı.

Yeni Uşak Otogarı’na ulaşmak için şehir merkezinden yeni bir yol daha açılması şart görünüyor.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/yeni-usak-otogari-nereye-yapilacak

Muhabir: Salih Kılınç