Daha önce partisi tarafından İl Disiplin Kuruluna sevk edilen Duygu, “Siz ihraç etmeyi beceremediniz. Ben istifa ediyorum”  dedi.

İstifası ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Uşak İl eski Başkanı Evren Duygu, “Türkiye’de yaşanan siyasi eksen kaymasına itiraz eden Türk milliyetçilerinin kurduğu, adaletin ve liyakatın öncelikli olacağı ilkeleriyle yola çıkan İYİ Parti’de maalesef kuruluş felsefesinin tersine hareket edip eksen kayması yaşamıştır.

Adalet ve liyakati hedefleyip, parti içi parti içi adaletsiz ve liyakatsiz görevlendirmenin merkezi haline gelmiştir.

Kongre süreçlerinin sağlıklı yürümesi için kurulan kurul adaletsizliklerin temsilcisi olmuştur. Bu durumun genel başkanın bilgisi dışında gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu tetikçi ekibiniz emirlerini yerine getirirken kontenjanla vekil yaptınız. Bu ekinizdeki yeğeninizle neyi paylaşamadınız da sonradan ihraç ettiniz? Biz sadece tahminde bulunabiliyoruz. Hani liyakati bırakıp satıldığı konuşulan vekillik ücretlerini mi pay edemediniz?” diye sordu.

“Bu zulmün karşısında sessiz kalan şeytanlar”

Teşkilatlar bu kurul tarafından alt üst edilirken genel merkezdeki birçok kişiyi ve vekili uyardıklarını kaydeden Duygu. “Yapılan adaletsizlikleri anlattık., hepiniz oradaydınız. Kiminiz vekil olmak  için kiminiz koltuk için üç maymunu oynadınız. Bu zulmün karşısında sessiz kalan dilsiz şeytanlar hiç mi utanmıyorsunuz?

Alevi inancının güzel bir uygulaması var. Yoldan çıkanı “Düşkün” ilan ederler. Bizim için zulüm edende dilsiz şeytan da düşkündür. Bu böyle biline.

Sarayın reklamcısı ile yürüttüğünüz bir kampanya vardı. “Ömer’in Yolu” biz suni kültürde yetiştiğimiz için anlamıştık. Ancak şii kültürdeki karşılığını kastettiğiniz anlamamışız.

Memleketin kurtuluşu gördüğümüz masanın siyasal İslamcıların seyreltilmiş partileriyle genişletilmesinden rahatsızlık duyduğumuzda, “Rahat olun, masada ben ne dersem o oluyor” demenizin boş bir ukalalık olduğunu gördük. Milletin umutlarını masayla birlikte ateşe attınız.

Partide arkanızdan taktıkları lakabı hak ettiğinizi defalarca ispatladınız.

Yaptıklarınızla sarayın ekmeğine yağ sürmeye devam ediyorsunuz. Yerel seçimlerle ilgili aldığınız kararlar milletin umutlarını saraya satmaktan başka bir işe yaramaz.

Uşaklılar bu akşam balık yiyecek Uşaklılar bu akşam balık yiyecek

Çağrım, aklı başında ideallerin kirlenmesine izin vermeyecek tüm iyilere.

Adaletsizliğe, liyakatsizliğe, haksızlığa sessiz kalmayın, boyun eğmeyin.

Yerel seçimlerde iktidara karşı kazanacak adayların arkasında taban ittifakı sağlayın.

Uşak’ta kurucusu ve eski İl başkanı olduğum İYİ Parti’den istifa ediyorum.

Yerel seçimlerde Uşaklıya umut olacak adaya destek olacağım.

Peşinen söyleyeyim, sapla samanı ayırt edemeyen körü körüne güce tapan, tasmalılara sadece “Hoşt” diyorum ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK