Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı araçlarımız dün akşam saatlerinde başlayan ve henüz kontrol altına alınamayan İzmir Karşıyaka Yamanlar Karatepe mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangına destek için yola çıktı.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Yangının bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ediyor, İzmirli vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Uşak’ta Haziran ayından bu yana çıkan yangınlarla başarılı bir şekilde mücadele eden Uşak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, bu kez İzmir’e yardıma koştu.

İtfai̇ye 1 (1)

İzmir yangınında son durum

Son iki gündür yanan İzmir Karşıyaka Yamanlar Karatepe mevkisinde devam eden büyük yangını söndürme çalışmalar devam ediyor.

Sabah saatlerinde ekipler yangına havadan da müdahale etmeye başladı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Millî Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arasöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgârın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı.

Itfaiye 2

Muhabir: SALİH KILINÇ