Şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsler için kış lastiği takma zorunluluğu dikkate alınarak, 01 Aralık 2023 - 01 Nisan 2024 tarihleri arasında uygulanan “Kış Lastiği Denetimi” kapsamında; Sivaslı 11'inci J.Trf.Tim K.lığı tarafından 01 Aralık 2023 tarihinde 04.00-06.00 saatleri arasında allkol uygulaması ile kış lastiği denetim faaliyeti icra edildi.

Lastik sayısal takoğraf ve alkol kontrolü yapıldı

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Kış mevsiminde alınacak Trafik Tedbirleri kapsamında sabaha karşı bilhassa gün doğarken dalgınlık ve uykusuzluğa bağlı olarak, yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı sürücülerden kaynaklanan, olması muhtemel trafik kazalarının önlenmesi ile ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla, Sivaslı-Çivril Devlet Karayolunun (D595-11) 30.km'si olan Pınarbaşı Beldesi mevkiinde, Şehir içi ve Şehirler arası yolcu taşıyan Otobüs şoförleri ve araçların denetim faaliyeti icra edilmiştir. Yapılan trafik denetim faaliyetinde, il içinde ve Şehirlerarası karayollarında yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin 5-10 dakika süreyle araçtan inmeleri sağlanarak, Alkol kontrolü yapılmış ve sayısal takoğrafından çalışma ile dinlenme sürelerine uyulup uymadığı ve hız ihlali yapıp yapmadığının tespiti yapılmıştır. Kış lastiği kontrolü yapılarak, SRC ve Psikoteknik belgelerinin olup olmadığı kontrol edilerek, yolcuların emniyet kemerinin takılıp takılmadığı, araçların fenni muayene durumu ve ışık donanımının çalışıp çalışmadığı kontrol edilmiştir.

Ayrıca kış lastiği denetimi yapan ekipler, araçlarda bulunması gereken, zincir, çeki halatı, takoz, ara kablo, el feneri, araçların lastiklerinin mevsim şartlarına uyup uymadıkları ve lastiklerin diş derinlikleri ölçüldü.

Sürücülere kış lastiği takmanın önemi anlatılarak, kış lastiği olmayan veya diş derinliği 4 milimetrenin altında bulunan araçların yol güvenliğini tehlikeye atacağını belirten trafik ekipleri, takip mesafesini kış şartları sebebiyle daha uzun tutmaları, hız limitlerine uymaları, seyir halinde cep telefonu ile konuşmamaları ve emniyet kemerlerini takılı halde bulundurmaları hususlarında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca araç sürücülerine kış mevsiminde alınması gereken trafik tedbirleri ile ilgili "Mevsime Göre Doğru Lastiği Tercih Edin" bilgilendirme el broşürü dağıttı.

Trafik Jandarması Ekipleri, Uşak İl J.K.lığı olarak vatandaşlarımızın güvenle seyahat etmelerini sağlamak, can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve yol güvenliğinin sağlanması amacıyla, kış mevsimi süresince Alkol uygulaması ile kış lastiği kontrolü, yolda kalan vatandaşlarımıza yardım, bilgilendirme ve trafik denetimleri tüm hızıyla devam edecektir” Bilgisi verildi.

Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK