Elazığ’da depremin büyüklüğünü gösteren en net görüntü an be an kamerada.! Elazığ’da depremin büyüklüğünü gösteren en net görüntü an be an kamerada.!

Uşaklı kadınlar, son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine eylemlerle tepki gösterdi.

Kadın Cinayet

Semih Çelik’in İstanbul-Fatih’te surlardan atlayarak intihar etmeden önce, yarım saat arayla katlettiği Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner ve 12 gündür kayıp olan 21 yaşındaki Pelin Karaca’nın, erkek arkadaşı tarafından öldürülüp Uşak’ta bulunmasının ardından, kadınlar seslerini yükseltti.

Kadın Cinayeti Uşak

Türkiye’nin farklı şehirlerinde kadınlar eylemler yaparken, erkek arkadaşı tarafından öldürülüp Eşme’de bulunan 21 yaşındaki Pelin Karaca ve tüm kadın cinayetleri için Uşaklı kadınlar da eylem yaptı.

Eski belediye binası önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları, Uşak kadınları ve üniversite öğrencileri tarafından yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce kadın sloganlar ve pankartlar eşliğinde Tiritoğlu Parkı’na kadar yürüdü.

Sıla-1

Uşak kadınları adına burada bir basın açıklaması gerçekleştiren Sıla Uludağ Gürler, “Bu topraklarda her gün ölüyor, tacize ya da tecavüze uğruyoruz. Katledilen, şiddete uğrayan her kadının sorumlusu iktidara geldiği günden beri kadın düşmanı politikaları ile hayatımızı kuşatmaya çalışan AKP’dir. Failleri cezasızlık politikaları ile ödüllendirip cesaretlendiren “erkek adaletin” ellerinde kadınların kanı var. Her yer suç mahalli. Semih Çelik isimli erkek 19 yaşında Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner adlı iki genç kadını, İstanbul’un ortasında katletti. Beyoğlu’nda bir kadını taciz eden iki erkek fail gözaltına alınıp serbest bırakıldı tepkiler üzerine tutuklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahinur Özdemir Göktaş, katledilen kadınların ardından “sıfır tolerans” diyor. Buradan soruyoruz, İstanbul Sözleşmesini fesh edip 6284 sayılı yasayı tartışmaya açmak failleri cezasızlıkla ödüllendirmek mi sizin sıfır tolerans dediğiniz? Kadınların nasıl doğum yapacağına müdahale edip bedenlerini denetim altına almaya çalışmak mı? Siz konuştukça biz ölüyoruz. Kadın düşmanı iktidarınız her gün bizi ölüme, şiddete mahkum ediyor. Hayatlarımızı size teslim etmeyeceğiz. İşte buradayız. Faillerden,kadin düşmanı iktidarınızdan hesap soruyoruz.

Kadın Cinayeti Uşak (1)

“ADALET BİZİZ SUSMAYACAĞIZ”

2024 yılının ilk 8 ayında 261 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. 164 kadının ölümü hala şüpheli. Sadece Eylül ayında 34 kadın öldürüldü. Eylül ayında öldürülen 34 kadının büyük bir kısmı boşanmak istediği, barışmayı, evlenmeyi ve ilişkiyi reddettiği için öldürüldü. Yine bu kadınların yaklaşık %80’i evinde öldürüldü. Daha bugün yaşadığımız kentte Eşme ilçesinde bir kız kardeşimiz bir erkek  tarafından öldürülüp ormana gömüldü. Pelin Kocanın failleri derhal tutuklansın. Bu veriler kadınların çoğunlukla tanıdıkları ve hatta ailelerindeki erkekler tarafından öldürüldüğü gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır. “kutsal aile” diyerek kadınları ve çocukları hapsetmeye çalıştığınız aileniz de şiddet var, istismar var. Uşaklı kadınlar olarak mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım