Abdulkadir Doğulu, bilinen adıyla Kadir Doğulu, 19 Nisan 1982 tarihinde Mersin'de doğmuş Türk oyuncu ve mankendir. Kariyerine 2010 yılında Kanal D'de başlayan ve daha sonra Star TV'de devam eden "Küçük Sırlar" dizisinde başrol oynayarak adım atmıştır. Bu dizi ile oyunculuk kariyerine tam anlamıyla başlamış oldu.

İlk Adımlar ve Erken Kariyer

Kadir Doğulu, oyunculuk kariyerine başlamadan önce Hande Yener'in "Romeo" şarkısının klibinde rol almıştır. Ardından, 2011'de sona eren "Küçük Sırlar" dizisi ile oyunculuk dünyasına adım atmıştır. Bu dizideki performansı ile geniş bir izleyici kitlesinin dikkatini çekmiştir.

Televizyon Başarısı

Doğulu, 2011-2012 televizyon sezonunda Show TV'de yayınlanan Gani Müjde'nin yazdığı "Pis Yedili" adlı dizide yine başrol oynamıştır. Ancak diziden ayrılarak FOX'ta başlayan ve ardından Show TV'de yayınlanan "Fatih Harbiye" dizisinde Macit rolünü canlandırmıştır. Bu dizideki performansı, onu televizyon dünyasında daha da tanınan bir isim haline getirmiştir.

Uşak'ta bugün 2 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 2 kişi hayatını kaybetti

Diğer Önemli Projeler

2015 yılının Şubat ayında ATV'de başlayan "Sevdam Alabora" dizisinde Gökhan rolünü üstlenmiştir. Aynı yılın Kasım ayında Star TV'de yayınlanmaya başlayan "Muhteşem Yüzyıl Kösem" dizisinde Mehmet Giray Han karakterini canlandırmıştır.

2016 yılında Fox TV'de yayınlanan "Bana Sevmeyi Anlat" dizisinde Alper rolüne hayat vermiştir. Bu dizi, 30 Ocak 2017 tarihinde sona ermiştir.

Kişisel Hayatı ve Aile

Kadir Doğulu, müzisyen ve modacı olan Kemal Doğulu'nun kardeşidir. Kişisel yaşamında da mutluluğu bulan Doğulu, oyuncu Neslihan Atagül ile evlidir. Çiftin birlikteliği, Türk medyasında geniş yankı uyandırmıştır.

Kaynak: Bülten