Türk Sinemasının Usta İsmi Kadir İnanır Yoğun Bakımda Tedavi Görüyor

Türk sinemasının önemli isimlerinden Kadir İnanır, geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırıldı. Mart ayında üçüncü kez beyin pıhtısı geçiren usta oyuncu, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Hastalığının akciğer enfeksiyonu olduğu belirtilen İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural tarafından açıklandı.

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949 tarihinde Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra İstanbul'a gelerek lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı olarak sürdürdü. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nden mezun olan İnanır, 1967 yılında sinema dünyasına adım attı.

Kadir İnanır, sinema kariyerine adım attığı ilk yıllarda 'Yedi Adım Sonra' ve 'Kara Gözlüm' gibi filmlerle tanındı. Türkan Şoray gibi önemli isimlerle birlikte birçok yapımı başarıyla tamamladı ve Türk sinemasının sevilen yüzlerinden biri haline geldi. Kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülen İnanır, sinema dünyasında yetenekli ve kıdemli bir aktör olarak kabul edildi.

Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili detaylar, yakın çevresinden gelen bilgilere dayanarak verilmiştir. Oyuncunun tedavi süreci devam etmekte olup, durumuyla ilgili gelişmeler merakla beklenmektedir.

İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

Bu haber, Kadir İnanır'ın önemli yaşam ve kariyer detaylarını içererek, son sağlık durumuyla ilgili güncel bilgileri okuyuculara aktarmaktadır.

Kaynak: Bülten