Karahallı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yılı etkinlikleri kapsamında düylek yarışması düzenlenecek. İlçede etkinlikler 2 Eylül Pazartesi sabahı saat: 10.00’da çelenk sunumu ile başlayacak. Ardından akşam saat: 19.30’da düylek yarışması, halk oyunları, halk konseri ve lokma ikramı yapılacak. Karahallı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliklere tüm Uşaklılar davet edildi. Düylek yarışmasına başvurular Karahallı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne yapılacak ve 29 Ağustos Perşembe akşamına kadar devam edecek.  

Düylek Yarışması (1)

13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

Düylekler, Karahallı İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak tarafsız 3 jüri üyesi tarafından değerlendirilecek. Yarışma sonucunda kazanan 3 üreticiye plaket takdim edilecek. Üreticiler, ata tohumlarından üretilen kendine özgü lezzeti ve aromasıyla tanınan “coğrafi işaretli ürün” olarak da tescillenen Karahallı Kavunu / düyleğinin en güzeli için yarışacak.

Düylek Yarışması

İlçede 5 bin dekar alanda üretilen Karahallı düyleği 402 çiftçiye geçim kapısı sağlıyor. Çekirdeğinden üretilen düylek, çorak arazilerde sulama yapılmadan yetişiyor. Kavunun yetişmesi sırasında gübre ve ilaç da kullanılmıyor. Olgunlaştığı, ağırlığı ve dışındaki beneklerin yoğunluğundan anlaşılan kavunlar hasat ediliyor. İnce kabuklu Karahallı kavunu, portakal rengine yakın iç rengi, sulu yapısı ve mayhoş tadıyla talep görüyor. 

Düylek

Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya düzenlenecek etkinlikler hakkında YSG muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ramazan Karakaya-1

Düylek yarışmasının ilk defa bu sene hayata geçirileceğini söyleyen Karakaya, “İlçemizin tescilli ürünü düylek, çorak arazide su görmeden yetiştir. Kavunumuz çok tatlı olur.  Bu yüzden gelenlerin de ilgisini çekiyor. Hem ilçemize ekonomik anlamda hem de kültürel anlamda bir yarar sağlıyor. Bu yüzden bu sene ilçemizin kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düyleğimizin tanıtımı için bir yarışma düzenlemeye karar verdik. Biliyorsunuz tasarruf tedbirleri kapsamında ekonomik olarak çok yüksek bir şey yapamıyoruz. Ben de kişisel gayretim sonucunda düşük maliyetli ama maneviyatı yüksek, ilçemizin değeri düyleği ön planda tutacak bir yarışma düzenleyelim istedim. Sadece ilçemiz sakinlerini değil, tüm Uşaklıları bekliyorum” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım