Vatandaşların daha uyguna ekmek temin edebilmesi için Karahallı Belediyesi tarafından hayata geçirilen halk ekmek uygulamasında günlük 300 adet ekmek satılacak. Halk ekmek büfesi Karahallı Belediye binası karşısında, Kubbeli Camii yanında faaliyete geçti.

Halk Ekmek Karahalli

Hafta içi hizmet verecek olan ekmek büfesi, sabah saat: 08.30’da açılacak ve ekmekler bitene kadar açık kalacak. Karahallı Halk ekmek büfesinde 240 gram ekmek 7 TL’den ilçe sakinlerine satışa sunulacak. İlçe genelinde ise 240 gram ekmek fırın ve bakallarda 9-10 TL'ye satılıyor.

Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya YSG muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ramazan Karakaya-2Başkan Karakaya, "Aslında 2 bin adet bile olsa satılır ama biz, ilçemizdeki esnaf arkadaşlarımızı da düşündüğümüz için günlük 300 adet ekmek çıkarma kararı aldık. Ekmek büfemiz yeni yapıldı sıfır. Kışın da soğuk ve yağmur almayacak şekilde dizayn edildi. Yaz kış ekmek satışımız olacak hafta sonları hariç. Büfe önüne de 2 adet bank koyduk ilçemiz büyüklerinin kullanabilmesi için. İlçemizde ekmek gramajı 240 gram. Bizim halk ekmeğimiz de 240 gramdan satılacak. İnsanları kandırmaya karşıyım. Doğrusu neyse o. Fiyatı uygun diye gramajı düşürerek insanları kandırmak olmaz. Halkımızın daha uygun fiyata temel ihtiyaçlarına ulaşabilmesi adına halk ekmek büfemizi faliyete soktuk. Halkımıza hayırlı olsun”  dedi.

Son olarak Başkan Karakaya YSG muhabirine, Karahallı’da bir diğer halk ekmek noktası olarak nüfusu kalabalık olduğu için Karbasan Mahallesi’ni düşündüğünü söyledi.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Muhabir: Ece Yıldırım